کشف آنتی‌بیوتیک جدید در جنگل‌های گرمسیری

Posted by
محققان دانشگاه راتجرز در آمریکا آنتی‌بیوتیک جدیدی را کشف کردند که توسط باکتری‌های خاک در جنگل گرمسیری مکزیک تولید می‌شود و زمینه را برای دسترسی به پروبیوتیک‌های گیاهی و تولید آنتی‌بیوتیک‌های دیگر فراهم می‌کند.

ایرنا: محققان دانشگاه راتجرز در آمریکا آنتی‌بیوتیک جدیدی را کشف کردند که توسط باکتری‌های خاک در جنگل گرمسیری مکزیک تولید می‌شود و زمینه را برای دسترسی به پروبیوتیک‌های گیاهی و تولید آنتی‌بیوتیک‌های دیگر فراهم می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، پروبیوتیک‌ها که موجب تجمع باکتری‌های بی‌ضرر در بدن انسان شده و برای سلامت وی مفید هستند، توانایی محافظت از گیاهان را نیز دارند. این آنتی‌بیوتیک جدید که با عنوان فازولیسین شناخته می‌شود، مانع ورود باکتری‌های مضر به ریشه گیاهان شده و موجب رشد بهتر آن‌ها می‌شود.

باکتری تولیدکننده فازولیسین یک گونه ناشناخته از باکتری ریزوبیوم است که در ریشه نوعی لوبیای وحشی موسوم به Phaseolus vulgaris و خاک یک جنگل گرمسیری واقع در مکزیک شناسایی شد. این باکتری، گره‌هایی را در ریشه گیاه تولید کرده و نیتروژن مورد نیاز آن را تامین می‌کند و به این ترتیب موجب رشد بیشتر و سریع‌تر آن می‌شود. این باکتری بر خلاف سایر انواع ریزوبیوم‌ها از گیاه در برابر سایر باکتری‌های مضر محافظت می‌کند.

محققان وجود فازولیسین را با استفاده از تحلیل کامپیوتری اطلاعات زیستی پیش‌بینی کردند و سپس با بررسی‌های آزمایشگاهی توانستند آن را شناسایی کنند. همچنین توانستند ساختار اتمی این آنتی‌بیوتیک جدید را شناسایی کرده و نشان دادند که قادر است نوعی پروتئین تولید شده در سلول‌های باکتری موسوم به ریبوزوم را هدف‌ بگیرد و به آن متصل شود.

مقاومت آنتی‌بیوتیکی یک مشکل بزرگ در پزشکی و کشاورزی محسوب می‌شود و شناسایی آنتی‌بیوتیک‌های جدید به منظور تولید داروهای ضدباکتری، از اهمیت زیادی برخوردار است.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications‌ منتشر شده است.